keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Täysaikaisia ollaan!

Nyt (keskiviikkona) tuli täyteen 37 viikkoa täyteen. Tietyllä tapaa tuntu juhlalliselta saavuttaa tää rajapyykki, mutta ei silti jännittäny synnytysasiat ollenkaan ku lähin aamulla vikaan lääkärineuvolaan. Siis siinä mielessä jännittäny, että ei tuntunu yhtään, että synnytys ois jo ovella. Siks tää tuntuuki niin hullulta, että vauveli saa tulla millon vaan se niin päättää.

Lääkäri sitte tutki mua siinä ja totes, että lantio on sopusuhtanen, mitä olin osannu odottaakin. MUTTA! Kohdunsuu oli jo alkanu pehmetä ja lyhentyny kolmesta sentistä kahteen ja sen lisäks kohdun ulkosuu on kaks senttiä auki. Ei kokonaan auki, vaan juurikin se ulkosuu. Tää oli se uutinen, joka sai mut jännitämään jo hyvällä tavalla ku lääkäri sano, että any day now. Sais mun puolesta mennä ens vuoden puolelle.

Painoarvio on 3,1kg, oikein hyvä siis. Tietenki tuo on aina painosanalla arvio. Kurkattiin kans jalkojen väliin. :D Tytöltä se näyttäs edelleen.

Äiskäki on ihanan innoissaan tästä tulokkaasta. Se tunnusti tänään hypettävänsä asiakkailleensakki, että se on ihan kohta mummo. :) Ja niitten toimitusjohtajaki oli luvannu jo äiskän lähteä tänne sitte heti ku lapsi tulee. Jotenki hassua, vähän niinku sillä ois joku isoäitiysloma. :D Oon itekki tuntenu sen niitten tj:n ihan ala-astelaisesta termiitistä asti ni seki ehkä vaikuttaa, että ne on hyviä kavereita keskenään ja äiskän työnkuva on sellanen, että pienillä käytännön järjestelyillä sen on mahdollista tehä pari päivää etänäki.

Nooh, kuhan nyt joulun pysyisin yhtenä kappaleena..

5 kommenttia:

 1. :) nauti näistä vikoista päivistä "yksin", kohta alkaa se pikkuvauva-arki ja siitä se vasta kannattaakin nauttia, kun se on niin äkkkä ohi. T. Mamma jonka typy täytti tänään 11kk :)
  Tää vuosi on menny niin äkkiä! Vastahan se minä jännäsin, että milloin vauva syntyy. Mulla silloin vikassa lääkärineuvolassa lääkäri ei yltäny kokeilemaaan tuota pehmeyttä ym, kun mun kohtu oli jotenki ihmeellisesti mutkalla. Sanottiin vain, että se suoristuu sitte kun synnytys alkaa, enkä siis saanu tietää oliko synnytys lähellä vai ei... Se oli tuskallista odotusta ne viimeiset päivät :D

  VastaaPoista
 2. Niin ja lopulta Linnea syntyi 40+5... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin kyllä! :) Mutkalla? Ai kauhea, jos sulla meni viis päivää "yli", ku katoin sitä kuvaa, minkä vasta julkasit sun blogissa ni sullahan on ollu aika järkäle maha sillon loppuvaiheilla. Tuli semmonen fiilis, että oon päässy kyllä aika vähällä.

   Mä muuten kuulin sun raskaudesta sillon aikoinaan iskältä, jolle sun isäs oli kertonu ja mulla on ihan semmonen olo kans, että se oli ihan vasta äsken! Ja vastahan Heidi alko oottamaan ja minä ja.. Ja kohta on taas yks vauva lisää tässä maailmassa. :)

   Poista
 3. Se maha oli valtava, laitan varmaan uuteen postsukseen sitte mahakuvia ihan niiltä viimeisiltä päiviltä. Mulla oli se kohdunsuu jotenki kääntynyt, että sitä ei pystynyt kokeileen. Sanoivat vaan et niin käy joskus ja sen tarkoitus on suojata vauvaa ja se oli ihan vaaraton :) aiemmin näköjään kirjoitin kohtu vaikka tarkoitin tosiaan tuota kohdunsuuta... Kohtu mulla oli kai normaali :D

  Näinpä se aika menee.. Teilläki nyt ihana nyytti :) Sattui syntymään tän vuoden puolella, mutta ei siinä, 2012 on hyvä vuosi syntyä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo. :D En huomannu tuossa mitään outoa. Mäki olin ensin silleen, että kuhan ei tulis ainakaan jouluvauvaa ja sais mennä mielellään seuraavan vuoden puolelle. Mutta niin sieltä tuli tyttö vuoden pimeimpänä päivänä ja toi tullessaan kevään. :) Tästähän nämä päivät vaan pitenee, monessaki mielessä. ;)

   Poista