maanantai 5. marraskuuta 2012

Uusiksi

Jaahas, perjantaina meillä meni asuntokaupat puihin. Se myyjä siis repi pari laattaa pois, että se kylppäri kuivuis nopeempaa ja siinä samalla se rikko vesieristeen siitä laattojen kohalta ja onnistu tekemään vielä kipsilevyynki pari reikää. Totes, että aika märkäähän siellä oli. Ja vesieristettähän ei voi "paikata" vaan se täytyy tehä sitte kokonaan koko kylppäriin uuestaan kattoon asti. Elikkä nyt sinne tosiaan on pakko tehä kylppäriremontti, vaikka se kylppäri on laitettu uusiksi kaks vuotta sitten. Todellinen pommi oli se, ku vasta nyt se myyjä myönsi, että sen kylppärin on vesieristeistä lähtien tehny ihminen, jolla ei oo vaadittavia sertifikaateja (laissa määritelty). Eli jos oltais vaan sokeina silti haluttu se kämppä ja joskus ois tullu vesivahinko niin vakuutusyhtiö ei todellakaan ois suostunu korvaamaan mitään.

Ei siinä mitään. Ollaan kyllä oltu tosi tarkkoja kaikessa ja kysytty tuosta remontin tekijästä moneen kertaan ja kaikki on vakuutellu meille, että kyseessä on pätevä urakoitsija. Voihan se ollakki pätevä, mutta ilman niitä vaadittuja sertifikaateja se on ihan sama, osaako sen homman tehä vai ei.

No.. Nyt sitte ei muutaku uutta ettimään. Oltiin nimittäin niin loppusuoralla ton kämpän kanssa, että oltiin sinisilmäsesti jo irtisanottu vuokrasopimus niin nyt on tosissaan pakko muuttaa johonki tossa kuun vaihteessa, mieluummin ei vuokralle. Ennemmin maksetaan omaa pois ku heitetään se raha kuukausittain tuuleen. Eihän vuokrarahojaan enää ikinä nää.

Nyt lauantaina käytiin kattomassa yhtä 3h+k kämppää, joka oli fiksattu lattiasta kattoon. Mutta se oli kerrostalon ylimmässä kerroksessa, jossa ei oo hissiä. Ei omaa saunaa. Ja jotenki tuli semmoset samanlaiset fibat ku siitä asunnosta, joka melkein jo ostettiin. Joten se hylättiin sitte. Sauna on nyt must-listalla. Ollaan nimittäin kovia saunomaan. :D

Sunnuntaina siinä yheltätoista juotiin "aamukahvia" ja katottiin asuntoja netissä ja kerta sillon oli paljon näyttöjä ni päätettiin käyä kolmessa mieluisimman oloisessa. Kaks oli keskenään samalla alueella, molemmat 3h+k+khh+s rivareita. Vimosen päälle ja laadukkaan olosesti vasta rempattuja. Toiseen ihastuttiinki siinä määrin, että tänään tehdään siitä tarjous, jos vaan papereista ei löy'y mitään kummallista. Saa nähä, kuinka meille käy. Yks ehto tietysti on se, että kaikista tehdyistä remonteista saadaan loppuraportit ennen kaupantekoa ja niissä ei saa olla mitään outoa.

Nooo, mutta sitte lähettiinki extempore sen välittäjän seuraavalle näytölle, ku se mainosti, että tässä meidän nykysellä kadulla on myynnissä semmonen 95-neliöinen 4h+k kerrostaloasunto, josta ei oltu aiemmin kuultukaan. Seki oli ihan fiksu, mutta tuntu jo liian isolta. Se oli pohjakuvaltaan samanlainen ku tää meiän nykynen - paitsi että sen lisäks siinä oli vielä toinen vessa ja kaks makkaria lisää. Siinäkään ei kuitenkaan ollu saunaa, joten se on nyt kans hylätty se ajatus.

Viimenen asunto, jota käytiin kattomassa oli kans aika rauhallisella alueella semmonen ihan erilainen kohde. Semmonen, jossa saattas olla mahollisuus tehä joskus jopa jokunen tonni voittoa, jos sitä laittas ite. Seki oli 3h+k+s ja siinä oli vieläpä asunnonlevynen lasitettu parveke, joka toimis jo melkein yhtenä huoneena lisää kesäsin ainaki. Muuten se oliki just semmonen ku odotettiin, eikä säikähetty sen puutteita, mutta ne molemmat makkarit oli ihan liian pieniä. En liiottele yhtään, mutta ei siihen makkariin mahtus ees meiän sänky. Ja päätettiin, että pienen myyntivoitonkaan toivossa ei olla valmiita luopumaan omasta asumismukavuudesta niin paljon.

Oli muuten hauska näyttö. Nimittäin se välittäjä on mun kans samalta paikkakunnalta kotosin, oikeestaan mun entisen painivalmentajan vanhin poika. Ja sattumalta jokunen viikko takaperin oltiin eksytty porukalla sen polttareille yhteen pikkubaariin (käytin siellä Keijoa, iskää ja iskän kaveria), jossa tämä kyseinen sulhanen oli pukeutuneena supersankariksi ja sitä kannettiin ulos valomerkin tullessa. :D Eli voitte kuvitella, mikä pilke mulla oli eilen silmäkulmassa siellä asunnolla, jota se esitteli.

Edit: Olen muuten suunnitellu jakavani pari kuvaa tästä nykyasunnosta ja jokusen siitä uudesta. Ne tulee kenties siinä muuton paikkeilla. Sikäli mikäli kun saadaan se, josta nyt tarjotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti