torstai 6. joulukuuta 2012

Semmosta possua

Löysin jotain hyvää possua! Se oli muistaakseni jotain viljapossua. Maustamattomia "lastuja", lastuiksi niitä taidettiin pakkauksessaki herjata.

Tuli tosi hyviä ihan vahingossa. Silppusin valkosipulia jota hiroin suolan ja hunajan ohessa niihin lastuihin ennen paistoa.

Sitte pilkoin vielä yhen sipulin (kuutioiksi) ja yhen punasen paprikan (suikaleiksi), jotka lisäsin siihen pannulle jahka se possu oli kypsää. Maustoin suolalla ja pippurilla. Sitte ku vihannekset oli kuullottunu nätisti ni lisäsin noin desin kermaa ja puol pakettia maustettua tuorejuustoa ja hunajaa. Ja lisäsin pippuria.

Tuli tosi hyvää. Ja niinku voi päätellä ni heitin siinä tekohetkellä tuon maustamisen hatusta. Harmi, ettei ollu siirappia ja balsamicoa. Ne varmasti kävis kanssa hyvin possun kylkeen.

Täytyy aina vähän soveltaa ja kokeilla, koska a) en syö kanaa, joten arkisia lihavaihtoehtoja ei oo monta ja b) valmiiksi marinoidut on aina heikompilaatusta lihaa ja ne marinaadit monesti tosi teollisen makusia. Aika usein ostetaan possun ulkofileetä esim. 600g pätkä ja putsaan sen ite ja leikkaan suikaleiksi tai pihveiksi. Sillä lailla saa sitä "takuumureaa". Yks hyvä vinkki on kans ostaa valmiiks leikattuja pihvejä, joista jalostaa ite suikaleita. Ne on yleensä parempaa kamaa ku valmissuikaleet.

Damn, nyt alko tehä mieli papuja...

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti