maanantai 7. toukokuuta 2012

6.5.

Eli eilen. Pidimme kihlajaisjuhlat vanhempieni luona. Oli tarkoitus ottaa ruokakuvia, mutta eiköhän se unohtunu, ku vieraita alko tulla ja piti olla kestittämässä. Kaiken kaikkiaan mukavat juhlat! Saatiin joitain hauskoja lahjoja, joista en vielä myöskään saanu kuvia.

Esimerkiksi äiskän hyvät kaverit toi meille kirveen! Tykätään hirveesti kalastaa, vaeltaa ja muuten vaan tulistella, niin ne oli ajatellu, että nyt on sitte kevyt fiskarssi, jolla saa puut tehtyä.Ja vinkkasivatpa samalla, että piakoinhan sen voi laittaa sängyn alle vanhojen uskomusten mukaisesti, ;)

Yhdet perhetutut taas toivat lemmenjuomaa ja kaulimen, jonka toisessa päässä oli mun nimi, toisessa Keijon. Mulle ei oo vielä selvinny, mikä humoristinen arvo sillä kaulimella on, mutta enköhän minä sitä tohdi leipomisessa käyttää.

Eli siis kättä pidempää toivat! :D Mutta saatiin me myös esimerkiksi Iittalan joitain kylmille/kuumille juomille tarkoitettuja laseja (en muista niitten nimeä), Marimekon käsipyyhkeitä, Savonian ottimet, kukkia jne. Semmosia pieniä hyödyllisiä asioita. Oikeastaan me ei toivottu juuri muuta kuin Savonian aterimia. Ennen kihloja oltiin seurusteltu ja asuttu yhessä jo reilu vuosi niin meillä oli jo kaikkea.

Oon tässä mietiskelly, että empä oo aikoihin kuullu, että ihmiset pitäis kihlajaisjuhlia. En tiiä, miten yleistä semmonen enää on. Ennen vanhaanhan kihlaus tarkoitti suoraan lupausta avioliitosta, ja se nähtiin yhtä sitovana kuin avioliittokin. Kaikki halukkaat ei-kutsututkin saivat tulla seuraamaan ja todistamaan kihlajaisia.

Itsekin uskon tuohon avioliittolupaukseen, joka tulee kihlauksen myötä. Jos vähänkään epäilisin meidän suhdetta, niin en olisi suostunut tähän. Tuntuu, että ihmiset nykyään menevät kihloihin, koska se on mediaseksikästä, muodikasta tai joka tapauksessa jotain sellaista tiedostamatonta ihmisarvoa lisäävää toimintaa. Ei niinkään mietitä välttämättä naimisiinmenoa, yhteistä tulevaisuutta tai lapsia. Sormuksetkin on helppo heittää jontkaan, kun tulee jotain keskinäistä kätinää.

Tulipas tästä tällainen lyhyt paatoksenomainen teksti. :D Se ei ollut varsinaisesti ajatuksena. Lähinnä piti tulla raportoimaan, että kihlajaiset juhlittiin, söin ihan liikaa kalaleipäkakkua, ihania kavereita ja sukulaisia kävi kylässä ja vaihdettiimpa vielä autoon paniikissa Keski-Euroopan kitkat, kun nuo kelit silloin sunnuntaina taas uhkaavasti muuttui.


Gute Nacht! Rosa

1 kommentti: