keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Reissusuunnitelmia

Ajattelinpas tännekin kertoa meidän ens viikosta ku oon ite niin into piukeena! :D Aiotaan Keijon kans lähteä kahestaan reissuun Ruka-Kuusamoon. Yks tuttu lupas vuokrata meille asuntoautoaan tosi edullisesti ja vaihtaa siihen täydet kaasupullot ynnä muuta. Ei olla koskaan ylistetty mitään karavaanarielämää, mutta kun suunnitteilla on kalastusta, vaeltamista sun muuta niin on ihan kivaa, ettei tarvi suunnitella majottumisia etukäteen.

Viihdytään luonnossa, viimeksi sunnutaina käytiin Tengeliöjoella kalassa ja tuossa elo-heinäkuun vaihteessa lähetään Inarijärvellekin. Mun vanha naapurin setä lupas käyttää meitä veneellään ja se jos kuka on paras oppaaksi sinne. On nimittäin pennusta asti ottoisänsä kanssa rampannu sillä järvellä.

Niin mutta siis takaisin ens viikkoon! Ei olla vielä lyöty tarkkoja päiviä lukkoon ku ei tiiä vielä, minkälaista säätä sinne lupaillaan. Mutta ei kyllä huonotkaan ilmat saa tätä reissua peruttua. Ajateltiin tehä vähintään yks päivävaellus - ei yöreissuja tän raskauden takia. En saa kantaa mitään raskasta ja pitää kuitenki syödä kunnon ruokaa useammin ku muuten ni päätettiin hoitaa vaellukset sillain, että Keijo ottaa meiän eväät ja työkalut (kirveet, puukot, tulitikut yms.) ja käyään sit tosiaan lyhyempiä lenkkejä. Esimerkiksi pieni Karhunkierros (12km) kuulostais aika sopivalta muutaman tunnin kävelyltä.

Vaeltamisen lisäks käydään kokeilemassa paikallisia kalavesiä ja tehdään semmonen arviolta 6-7:n tunnin kanoottiretki omatoimisena. Rukalta näyttäs löytyvän melko monta eri safarifirmaa, jotka vuokraa kanootteja ja vuokriin kuuluu tietenki pelastusliivit ja kartat ja kuljetukset takasin. Suomen pisin kesäkelkkarataki hivelis mua - ei niinkään Keijoa, jolla on korkeanpaikan kammo. Ja jos vielä kiinnostusta ja virtaa riittää niin käydään järviristeilyllä "Julmalla Ölkyllä".

Kaiken kaikkiaan ollaan siellä korkeintaan neljä päivää ja tullaan sit kotiin. Ens viikon perjantaina taas lähetään kattomaan Ivalon vesicrosseja (lauantaina) ja tuohon samaiseen reissuun aiotaan ujuttaa se Inarin tod.näk. päiväreissu.

En tiiä kuinka monelle tää kuulostaa inhottavalta sääskientäyteiseltä lomalta kausituoksuineen (Offit ynnä muut myrkyt) ja hikoiluineen. Meille se tarkottaa sitä, että aivot jää kotia ja kaikki muutki huolet. Aiotaan kenties käydä kuutamouinnilla ja tehdä muuta hullua spontaania kakkaa, mille harvemmin on arjessa sijaa.

Onhan tässä seki juju, että sitä ei koskaan tiiä millon tämmöstä on mahollista ens kerran tehä, jos kohta lyllerrän ison mahani kanssa, ja pienen lapsen kanssa tommoset päiväreissut taas ei onnistu vielä moneen vuoteen ellei lasta jätä esim. porukoille hoitoon.

Sori tämä kuvattomuus, koitan luontokuvailla Rukalta sitte omia kuvia tänne. Ja oon tänään ihan teitä varten lakkaillu kynsiänikin. ;--)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti